1. Anasayfa
  2. Moda

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

2021 İlkbahar Yaz Trendleri
0

2021 ilkbahar yaz trendleri diğer yıllara nazaran oldukça merak konusu olmuş durumda. Pandemiyle birlikte evlere kapanan moda dünyasına mensup insanlar, geride bıraktığımız yılın moda açısından oldukça sessiz geçtiği görüşünde. 2021 yılının ilkbahar aylarına girerken yavaş yavaş ölü toprağı üzerinden atan moda camiası, pandemiyi evde geçirmenin meyvelerini toplamayı hedefliyor.

YouTube video

Gözler modacıların üzerindeyken geçtiğimiz birkaç haftada ünlü tasarımcıların cüretkâr ve şık tasarımlarına şahit olmaya başladık bile. Bu tasarımların ardından pandeminin getirdiği tüm negatif düşüncelerin aksine, modacılardan bu sezonun oldukça cesur ve şık geçeceği sinyalleri gelmiş oldu. Özellikle koleksiyonlarda yer alan büyük ve şarjlı blazerler, koyu tonlara yakın şık çantalar ve bol silüet kot pantolonlar vb. bu sezonun beklentileri karşılayacağının bir göstergesi olarak görülüyor.

Kötü bir sürecin ardından insanlar yeniden moda trendlerini takip edebilme imkânı buldu. Bizler de bugün 2021 yılına damga vurması beklenen renk ve modaları yakın mercek altına aldık. Yazımızın devamında genel itibari ile 2021 ilkbahar yaz renkleri ve trendlerini aktarıyor olacağız.

2021 İlkbahar Yaz Trendleri: Sokak Modası

2021 İlkbahar Yaz Trendleri
2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Bu yıl için yaz modasının genel kalıplarının rahat ve şıklık temaları içerdiğini görmekteyiz. İlkbahar/Yaz sezonunda renk kalıpları açısından da çok yönlü, ilham veren ve geniş renk yelpazesinin kullanılabileceği, uluslararası renk otoritesi P. Color Institute tarafınca düşünülmekte. Tam anlamıyla bahar aylarını yaşatan her tondan rengin, sokak modasına hâkim olacağı düşünülmekte.

Optimize ve Rahat Kıyafetler

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Bu yıl sokak modasına yön vermesi beklenen trendin rahat ve optimize kıyafetlerden oluşacağı düşünülmekte. Tek parça kombinlerde çiçekler, çizgiler, puantiyeler ve soyut çizimler ya da yama desenleriyle bir araya getirilmiş modeller göze çarpacak.

Coşkulu Renk Skalası

2021 İlkbahar Yaz Trendleri
2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Her tondan rengin bu sezonda hayat bulacağını söylemiştik. Geniş renk skalasının beraberinde geleneksel moda trendlerine şık ve rahatı uyarlayacağı düşünülmekte.

Şık ve Kimi Zaman Cüretkâr Kombinler

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

İlkbahar döneminde özellikle daha şık kombinlerin revaçta olacağı düşünülmekte. Bu şıklık yaz dönemine girerken cesur parçaları da görmemize imkân verebilir.

2021 Moda Trendleri: Davetler İçin Renkler ve Trendler

Pandemi döneminde evde kalmak zorunda kalan insanlar düzenlenen çoğu davete de gidememiş oldu. Hal böyle olunca 2021 ilkbahar yaz trendleri sıkı takip edilmeye başlandı. Bu yılın ilk yarısı için davetlerde renkler ve trendler oldukça önemli. Uzun süredir birbirini görmeyen insanlar bu davetlerde bir araya gelecek. Mutlaka şıklık yarışına girecek olanlar bu fırsatı değerlendirecektir.

Risksiz Klasik Renkler

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Sokak modasının aksine davetler şıklık yarışına girecek gibi görünmekte. Özellikle risk içermeyen klasik renkler tercih edilebilir. Parlak ve gösterişli renkler de mutlaka olacaktır fakat 2021 yaz modası davetlerde daha çok cesur ve şık parçaların liderliğinde seyredecek gibi görülmekte.

Cesur Tasarımlar ve Kombinler

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Davet gecelerinin bir numaralı önceliği bu yıl için şıklık olacak. Şıklığın yanında cüretkâr bir parça mutlaka tercih edilebilir. Kombinlerde ise daha çok aksesuarlara yönelik dikkat çekici dokunuşlar yapılabilir.

İlgi Çeken Aksesuarlar

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Kombinlerde ve tek parça kıyafetlerde olmazsa olmazlardan olan aksesuarlar, bu yıl da oldukça dikkat çekecek. Özellikle derin ve yoğun kararmış mavi tonlarda çantalar, rahat kıyafetler üzerine takılan uzun kolyeler yaz modasının demirbaşları olacaktır.

2021 Yılına Damga Vuracak Yaz Moda Renkleri

2021 İlkbahar yaz renkleri yukarıda da bahsedildiği gibi oldukça geniş bir yelpazeyi kaplayacak. Her tondan rengin tercih edilmesi daha çok sokak modasında tercih edilirken, davet gecelerine daha koyu ve risksiz renkler damga vuracak. Güneşli sarı tonlarından portakal koyuluğuna kadar uzanan ve nihayetinde siyah-beyaz netliğine dönüşen 2021 İlkbahar/Yaz sezonu her tondan renge kucak açacak.

İşte bu parlak paletin 2021 yazında trend olabilecek birkaç gizli hazinesi aşağıda listelendi.

Ultimate Gray & Illuminating

2021 İlkbahar Yaz renkleri
2021 İlkbahar Yaz renkleri

Rust & Buttercream & Willow

2021 İlkbahar Yaz renkleri
2021 İlkbahar Yaz renkleri

2021 İlkbahar Yaz Modası Renkleri Deeps

2021 İlkbahar Yaz renkleri
2021 İlkbahar Yaz renkleri

İlkbahar & Yaz Trendlerine Genel Bakış

2021 ilkbahar yaz trendleri koleksiyonlar sayesinde kendini yavaş yavaş tanıtmaya başladı bile. Bu trendleri oluşturan yaratımların pandemi döneminde ortaya çıktığı bir gerçek ancak tasarımcılar bu sıkıntılı süreci koleksiyonlarına yansıtmaktan oldukça kaçınmış. Hatta eski günlere çabucak dönmemiz için farklı ve uçuk trendleri ortaya koymuş durumdalar.

Özgürlük arzumuzun ön plana çıktığı bu yılda ilkbahar-yaz dönemini en sıcak ve hareketli şekilde geçirebileceğimiz en özel moda trendleri geliştirilmiş. Şimdi gelin, genel olarak ilkbahar-yaz trendlerine bir bakalım.

2021 İlkbahar Yaz Trendleri: Sıcak Desenler

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Tasarımcılar kıyafetlerde gökkuşağı çizgileriyle renk oyunları ve batik trendinin daimi olduğunu vurguladı.

Klasikleri Diriltme

2021 İlkbahar Yaz Trendleri

2020’nin genel havasını oluşturan gömlekler, trençkotlar ve blazer ceket gibi parçalar 2021 yılı için yeniden ele alındı. Bu defa biraz daha farklı hissettirmek ve klasiklerin sıkıcılığını gidermek ön plandaydı.

Bol ve Ferah Kot Pantolonlar

2021 İlkbahar Yaz Trendleri
2021 İlkbahar Yaz Trendleri

2020 ve önceki yıllarda sıklıkla tercih edilen streç kot pantolonlar koleksiyonlardaki yerini bol paça siluet kotlara bıraktı. Victoria Beckham gibi koleksiyonunda kot parçalara yer vermeyen bir tasarımcı bile bol siluet kot pantolondan yana tercihini kullandı.

File ve Delikli Parçalar

2021 İlkbahar Yaz Trendleri
2021 İlkbahar Yaz Trendleri

Bu sezonda sıklıkla tercih edilmesi beklenen file ve delikli parçalar oldukça kullanışlı. Farklı ve canlı renklerle birlikte aksesuar tercihine gerek kalmadan bile stilinizi bu parçalarla konuşturabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir