1. Anasayfa
  2. İnceleme

Nedir Bu Udi Hindi Yağı!

Nedir Bu Udi Hindi Yağı!
0

Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilenen udi hindi yağı, öd ağacı, kust-i hindi, kust-i bahri adı ile anılan bir ağaç türünden üretilmektedir. Udi hindi olarak tanımlanan bu karışımın ana maddesi öd ağacı kabuğudur. Bitkisel tedavi yöntemleri insanlık tarihi kadar eskidir ve günümüz tıp dünyasının temelini oluşturmuştur. Binlerce yıllık tedavi yöntemlerinin birikimi olan tıp dünyası, udi hindi bağışıklığı güçlendirmede etkili olduğunu kabul etmektedir. İlaç firmaları bu ağacı ilaç yapımında kullanmaktadır.

YouTube video

Öd ağacı veya kust-i hindi olarak bilinen bu bitki kozmetik dünyasında da çok eski bir geçmişe sahiptir. Armuda benzeyen meyvesi vardır ve yaz kış yaprak dökmez. Doğu Asya’da yetişen bu ağaç ipek yolu ticaret ile batı ülkelerinde satılıyordu. Arabistan halkı da bu ağaca ilgi gösteriyordu ve tütsü olarak kullanmaktaydı.

Udi Hindi Yağı Nedir?

Doğu Asya’da yetişen bu ağaç tütsü ve ilaç yapımında kullanılmaktadır. udi hindi yağı olarak tarif ettiğimiz formül bir karışımdan ibarettir. Udi hindi yağı içerisinde öd ağacı tozu, kantoron yağı, çörek otu yağı ve zeytin yağı bulunmaktadır. Tamamen doğal ve yan etkisi olmayan bir formüldür. udi hindi yağı yapında zencefil, bal ve limon da kullanılabilir. Karışımlar her bölgede farklılık gösterebilir. Öd ağacı tozu olarak bilinen ve udi hindi karışımlarının ana maddesi olan bitki ana maddedir.

Öd ağacı yaprakları sunni bir şekilde ısıtılır ve siyah kütle haline getirilir. Bu maddeye sarı sabır denilmektedir. Yabancı dilde  agaloch, aquilaria agolocha, eagle wood,calambac, bois daigle adıyla bilinmektedir. Öd ağacının kabuğu yakıldığında güzel koku meydana gelir. Yaprağından yapılan ilaçlar bağırsak müsili olarak kullanılır. Öd ağacının sıvısı ise böcek ilaç yapımında kullanılır. Udi hindi tozu öd ağacı kabuğunun toz halidir.

Editörün Okuma Önerisi: Robot Süpürge Tavsiye 2021

Udi Hindi Yağı Yapılışı

Udi Hindi Yağı Yapılışı
Udi Hindi Yağı Yapılışı

Bağışıklık sistemini güçlendiren udi hindi yağı yapılışı için bir çay bardağı çörek otu yağı, bir çay bardağı saf zeytin yağı, bir çay bardağı kantoron yağı ve iki çorba kaşığı öd ağacı tozu (uhu hindi tozu) yeterlidir.

Bir kavanoz içerisine udi hindi yağı, çörek otu yağı, kantoron yağı ve zeytin yağı karıştırılır. Bir tencerenin dibine su eklenir ve bu su içerisine kavanoz konur ve kaynamaya bırakılır. 3-4 saat kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Udi hindi soğumaya bırakıldıktan yirmi gün sonra rahatlıkla kullanılabilir.

udi hindi yağı karışımı hemen kullanılmaz. 20 gün güneş görmeyen bir yerde beklemesi gerekir. 20 gün sonunda bu karışım tüketilebilir. Bal, zencefil, tarcın ve limon ile karıştırılmak suretiyle yapılan udi hindi yağı da sağlık açısından çok faydalıdır. Öd ağacı tozu yani udi hindi tozu balla karıştırılıp tüketilebilir.

Udi Hindi Yağı Nasıl Kullanılır?

Şifalı özelliği ile corona ile mücadelede bitkisel tedavi seçeneği olan udi hindi yetişkinlerde ve  çocuklarda farklı kullanım özelliğine sahiptir. Çocuklarda bir çay kaşığı, yetişkinlerde ise bir tatlı kaşığı içilir. Tamamen sağlıklı ve yan etkisi olmayan doğal bir üründür. Düzenli bir şekilde sabah akşam kullanıldığında antibiyotik etkisi yapar. Boğaz ve akciğer enfeksiyonlarında şifalı özelliklere sahiptir.

Udi Hindi Yağı Faydaları Peygamber Efendimiz

Udi Hindi Yağı Faydaları
Udi Hindi Yağı Faydaları

Peygamberimiz aleyhisselam’ın sağlık ile ilgili öğütleri ‘tıbbı nebevi’ adlı eserde bir araya gelmiştir. Öd ağacı ile ilgili bir kıssa Zadü’l Mead adlı eserde yer alıyor. Kıssa şu şekildedir:

Peygamberimiz aleyhisselam’ın eşlerinden Hz. Aişe’ye (ra) bir kadın gelir ve boğazının çok ağrıdığını söyler. Bu şikayeti Hz. Aişe Peygamberimiz’e (as) iletir. Peygamberimiz öd ağacının boğaza iyi geldiğini, buyurur.

Kozmetik dünyasında da öd ağacı çok eski geçmişe sahiptir. Udi hindi tozu yakıldığında çok hoş bir koku çıkarır. Peygamberimiz aleyhisselam’ın öd ağacından yapılmış sandıkları sevdiği rivayetler arasındadır. Tıbb-ı Nebevi adlı eserde öd ağacı ile ilgili bilgi yer almaktadır. Boğaz ve akciğer hastalıklarında iltihap giderici özelliğe sahip olduğu rivayet edilmektedir.

Günümüzde de öd ağacı tozu kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Ballı karışımlarla ve zeytinyağlı karışımlarla hastalar için zararsız antibiyotik özelliğine sahiptir.  

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir